Νέοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά του LNG

Νέοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά του LNG

240
Νέοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά του LNG

Η Νότια Κορέα, ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο εισήγαγε τον περασμένο Σεπτέμβριο 2,37 εκατ. μετρικούς τόνους LNG, καταγράφοντας 6% αύξηση των εισαγωγών της σε LNG, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016. Όπως προκύπτει από στοιχεία της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, ο βασικός προμηθευτής LNG στην χώρα για τον περασμένο μήνα ήταν η Αυστραλία και όχι το Κατάρ, το οποίο για χρόνια προμήθευε, κυρίως με φυσικό αέριο, τη Νότια Κορέα.

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Νότια Κορέα από την Αυστραλία αυξήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά 175%, ενώ οι εισαγωγές από το Κατάρ σημείωσαν μείωση ύψους 43%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ωστόσο, για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017, το Κατάρ αποτέλεσε τον βασικό προμηθευτή της Νότιας Κορέας με LNG, εισάγοντας στην χώρα 8,68 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με τους 5,24 εκατ. τόνους LNG που εισήχθησαν από την Αυστραλία.

Οι υπόλοιπες εισαγωγές της Νότιας Κορέας με LNG για τον περασμένο Σεπτέμβριο προήλθαν από τη Ρωσία, το Ομάν, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Νότιας Κορέας να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια, η χώρα έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε συνεχή αύξηση των εισαγωγών της σε LNG.

Η χώρα προωθεί επίσης την χρήση του LNG ως καύσιμο για τα πλοία, επιδιώκοντας να ναυπηγήσει το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που θα καταναλώνει ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KOREA GAS CORPORATION

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.