Καλύτερες μέρες για την αγορά των containerships;

Καλύτερες μέρες για την αγορά των containerships;

104
Καλύτερες μέρες για την αγορά των containerships;

Όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Drewry για την αγορά των containerships, αναμένεται ότι εντός του τρέχοντος έτους η συγκεκριμένη αγορά θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει σε λειτουργικά κέρδη τα $6 δις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017, η παγκόσμια διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων στα διεθνή λιμάνια αυξήθηκε κατά 6%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται 5,5% αύξηση, συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με αναλυτές της Drewry, η ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων φέτος προκαλεί έκπληξη. Παρά τις συνεχείς πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις από τις αρχές του 2017, όπως το Brexit και τη μεταναστευτική ροή στην Ευρώπη που επηρέασαν αρνητικά την αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, θετικές προσδοκίες εκφράζονται για το μέλλον.

Η τελευταία έκθεση της Drewry προβλέπει για το 2017 και το 2018 βελτιωμένους ναύλους για την αγορά των containerships, σε σχέση με την έκθεση που είχε εξάγει τον περασμένο Ιούνιο. Οι αναλυτές της Drewry προβλέπουν επίσης ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη με τους ναυλωτές, από μέρους των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των containerships, απ’ ότι στο παρελθόν.

Φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.