Σε αδυναμία αποπληρωμής οφειλών η PDVSA

    213
    Σε αδυναμία αποπληρωμής οφειλών η PDVSA

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PVDSA, δεν κατόρθωσε να αποπληρώσει τόκους ύψους 121 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

    Η εταιρεία έχει την υποχρέωση να αποπληρώσει δάνειο ύψους 2,9 δις δολαρίων πριν από τα τέλη Νοεμβρίου. Οι τόκοι αφορούσαν δάνειο που έχει λάβει ο πετρελαϊκός όμιλος και έπρεπε να πληρωθούν στις 12 Οκτωβρίου, τόνισαν τέσσερις επενδυτές μιλώντας, ανώνυμα, στο Reuters.

    Το γεγονός αρχίζει να ανησυχεί σημαντικά τους πιστωτές της εταιρείας, με δεδομένο ότι έχει την υποχρέωση να αποπληρώσει δάνειο ύψους 2,9 δις δολαρίων πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.

    «Δεν έχουμε δει ακόμη τα λεφτά μας», τόνισε ένας εκ των επενδυτών στο πρακτορείο και προσέθεσε ότι «μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν τα χρήματα, αλλά το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να τα μεταφέρουν στους λογαριασμούς μας λόγω των κυρώσεων που υπάρχουν».

    Ωστόσο η PDVSA έχει περιθώριο 30 ημερών να αποπληρώσει τους συγκεκριμένους τόκους.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA PHOTO AFPI ANDREW ALVAREZ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.