Αναπροσαρμόζονται τα λιμενικά τέλη στη Σιγκαπούρη

Αναπροσαρμόζονται τα λιμενικά τέλη στη Σιγκαπούρη

101
Αναπροσαρμόζονται τα λιμενικά τέλη στη Σιγκαπούρη

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (Maritime and Port Authority of Singapore), ανακοίνωσε ότι αλλάζει η πολιτική της χώρας αναφορικά με την απαλλαγή των λιμενικών τελών σε όσα bunker tankers ήταν σύμφωνα με την οδηγία της MARPOL δεξαμενόπλοια διπλού τοιχώματος. Η συγκεκριμένη νομοθεσία είχε υιοθετηθεί στη Σιγκαπούρη από το 2012, για να παροτρύνει την χρήση bunker tankers διπλού τοιχώματος στο λιμάνι της χώρας.

Από το 2015, με οδηγία του IMO, είναι υποχρεωτική η μεταφορά βαρέος μαζούτ μόνο από bunker tankers που διαθέτουν διπλό τοίχωμα.

Από την στιγμή που η πλειονότητα των bunker tankers έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του IMO, η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης αποφάσισε να αποσύρει κατά το ήμισυ την απαλλαγή των λιμενικών τελών. Η νέα νομοθεσία της χώρας θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018,

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης, όλα τα bunker tankers θα πρέπει να πληρώνουν πλήρως τα λιμενικά τέλη με τον προβλεπόμενο συντελεστή σε ετήσια βάση, με εξαίρεση τα δεξαμενόπλοια διπλού τοιχώματος που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, τα οποία θα συνεχίσουν να δικαιούνται 50% έκπτωση στα λιμενικά τέλη, έως ότου φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.