Νέα δεδομένα για τα bulkers από τις ρωσικές αγορές

Νέα δεδομένα για τα bulkers από τις ρωσικές αγορές

220
Νέα δεδομένα για τα bulkers από τις ρωσικές αγορές

Σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης, από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα, η συγκομιδή σιτηρών στην Ρωσία έχει υπερβεί τους 120 εκατ. τόνους, υπερβαίνοντας τα αντίστοιχα επίπεδα του περασμένου έτους.

Ο Υπουργός Γεωργίας της χώρας κ. Alexander Tkachev, ανέφερε ότι στόχος αποτελεί η Ρωσία το γεωργικό έτος 2017/18 να μπορέσει να ανακτήσει την θέση της ως ο κορυφαίος εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο. Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά οι εξαγωγές σιτηρών της χώρας από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν ξεπεράσει κατά ένα τρίτο τα αντίστοιχα επίπεδα εξαγωγών του 2016.

Συγκεκριμένα, εντός του τρέχοντος έτους οι συνολικές εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας έχουν ανέλθει σε πάνω 10 εκατ. τόνους σιτηρών, εκ των οποίων τα 8 εκατ. αφορούν σιτάρι. Στόχος της ρωσικής κυβέρνησης όπως επισημαίνει ο κ. Tkachev είναι να εξάγονται ετησίως από την χώρα 45 εκατ. τόνοι σιτηρών, εκ των οποίων 30 εκατ. τόνοι σιτάρι, διεκδικώντας από τις ΗΠΑ την πρώτη θέση στις εξαγωγές σιτηρών στον κόσμο.

Εκτός από τα σιτηρά, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εξαγωγές της σε ζάχαρη το φετινό γεωργικό έτος. Το περασμένο έτος η Ρωσία ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ζαχαρότευτλων στον κόσμο ξεπέρασε σε εξαγωγές τις Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία, εξάγοντας 340.000 τόνους, ενώ φέτος αναμένεται να εξάγει συνολικά τη διπλάσια ποσότητα απ’ ότι πέρυσι.

Φωτό: msco.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.