Σημαντικές επενδύσεις στις μεταφορικές υποδομές του Χονγκ Κονγκ

Σημαντικές επενδύσεις στις μεταφορικές υποδομές του Χονγκ Κονγκ

60
Σημαντικές επενδύσεις στις μεταφορικές υποδομές του Χονγκ Κονγκ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να καταγράψει εντός του τρέχοντος έτους σημαντική βελτίωση στη διαχείριση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παρά την συνεχή αναστάτωση που επικρατεί στη συγκεκριμένη αγορά. Την τελευταία δεκαετία η αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χαρακτηρίζεται από μια μακρά ύφεση, η οποία φαίνεται, έστω και συγκρατημένα, να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ο Υπουργός Μεταφορών του Χονγκ Κονγκ, κ. Frank Chan Fan, έχει δηλώσει ότι αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά μέσα στο τρέχον έτος η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ συγκριτικά με το 2015 (20 εκατ. TEUs) και το 2016 (19,8 εκατ. TEUs).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το εμπόριο και ο τομέας των logistics αντιπροσωπεύουν το 22% του ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ και το 20% του πληθυσμού της περιοχής απασχολείται στους συγκεκριμένους τομείς.

Οι αναλυτές στη διεθνή αγορά επισημαίνουν ότι το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ δέχεται έντονο ανταγωνισμό από άλλα κινεζικά λιμάνια, ενώ οι υψηλές τιμές των ακινήτων στην περιοχή δυσχεραίνουν την ενδεχόμενη επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεών της.

Να σημειωθεί ότι το Χονγκ Κονγκ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία για την ενίσχυση των εμπορικών τους σχέσεων στον τομέα της ναυτιλίας.

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης των μεταφορικών του υπηρεσιών. Η επέκταση διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 και εκτιμάται ότι θα συμβάλλει σε αύξηση του μεταφερόμενου όγκου φορτίων από 4,5 εκατ. τόνους σε 9 εκατ. τόνους, όπως δήλωσε ο κ. Chan.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.