Ενισχύεται ο πετρελαϊκός τομέας της Αργεντινής

Ενισχύεται ο πετρελαϊκός τομέας της Αργεντινής

87
Ενισχύεται ο πετρελαϊκός τομέας της Αργεντινής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Merco Press», η BP συμφώνησε με την πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής, Bridas Corporation, για τη δημιουργία μίας νέας πετρελαϊκής εταιρείας, συνδυάζοντας τα συμφέροντά τους στις εταιρείες «Pan American Energy» και «Axion Energy». Η νέα εταιρεία θα φέρει την ονομασία «Pan American Energy Group» και θα αποτελεί την πρώτη ιδιωτική πετρελαϊκή εταιρεία με έδρα στην Αργεντινή.

Με τη συνεργασία της BP και της Bridas Corporation και τη συνένωση των δραστηριοτήτων τους αναμένεται να βελτιωθεί η εφοδιαστική αλυσίδα πετρελαίου σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Η νέα πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής θα συνδυάζει την τεχνογνωσία και την εμπορική αξία της BP με την λειτουργική γνώση της Bridas Corporation, αναπτύσσοντας περισσότερες συνέργειες, καθώς τα διυλιστήρια της Axion Energy αποτελούν ήδη πρωταρχικό πελάτη της PAE (Pan American Energy), αναφορικά με την παραγωγή αργού πετρελαίου στην Αργεντινή.

Να σημειωθεί ότι η PAE αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αργεντινής.  Το 2016 η ημερήσια παραγωγή της εταιρείας ανερχόταν σε 262.000 βαρέλια περίπου ημερησίως, αριθμός που αντιπροσώπευε το 18% τη συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αργεντινής.

Η συμφωνία μεταξύ της BP και της Bridas Corporation για τη δημιουργία της Pan American Energy Group αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.