Οι μεγάλες αεροπορικές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Airbus

Οι μεγάλες αεροπορικές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Airbus

105
Οι μεγάλες αεροπορικές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Airbus

Πριν από λίγες ημέρες η Airbus ανακοίνωσε πως η Cathay Pacific Airways ολοκλήρωσε την παραγγελία της για αγορά 32 αεροσκαφών Α321neo μονού διαδρόμου. Τα αεροσκάφη θα πετούν για λογαριασμό της Cathay Dragon, θυγατρικής της Cathay Pacific, σε ασιατικούς προορισμούς, ενώ θα έχουν ως κύρια βάση το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Με την αγορά των νεών αεροσκαφών θα εκσυγχρονιστεί ο υπάρχων στόλος της Cathay Dragon, ενώ θα επιτρέψουν στην εταιρεία να υλοποιήσει τον επεκτατικό της σχεδιασμό στην αεροπορική αγορά της Ασίας. Το υφιστάμενο δίκτυο της Cathay Dragon καλύπτει σήμερα 56 ασιατικούς προορισμούς, εκ των οποίων 28 στην ηπειρωτική Κίνα.

Αλλά και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας All Nippon Airways (ANA) έχει επιλέξει την Airbus για ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών της που εκτελούν εσωτερικές πτήσεις, επιλέγοντας και αυτή το A321neo. Στις 7 Σεπτεμβρίου η ΑΝΑ παρέλαβε το πρώτο της Α321neo, ενώ αναμένει να παραλάβει στο μέλλον άλλα 25, καθώς και 4 αεροσκάφη τύπου Α320neo.

Η Airbus, όμως, έχει κερδίσει και μία μεγάλη παραγγελία από την αμερικανική United Airlines. Συγκεκριμένα προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε πως αυξάνεται η παραγγελία, που έχει ήδη δώσει η United προς την Airbus, για αεροσκάφη της οικογένειας Α350 XWB από 35 σε συνολικά 45. Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα λιγότερο αποδοτικά που περιλαμβάνει σήμερα στο στόλο της η United, ενώ θα υποστηρίξουν και τον στόχο της εταιρείας για μία ισχυρή μελλοντική ανάπτυξη.

Φωτό: airbus.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.