Η Κίνα ένας από τους καλύτερους πελάτες της Boeing

Η Κίνα ένας από τους καλύτερους πελάτες της Boeing

71
Η Κίνα ένας από τους καλύτερους πελάτες της Boeing

H αμερικανική Boeing προχωρά σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της που αφορούν την αεροπορική αγορά της Κίνας και πλέον εκτιμά πως οι παραγγελίες από τον κινεζικό δράκο θα φτάσουν μέσα στην επόμενη εικοσαετία τα 7.240 εμπορικά αεροσκάφη, ενώ η αξία τους προβλέπεται να αγγίξει τα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Οι νέες ετήσιες προβλέψεις της Boeing παρουσιάστηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Πεκίνο, αναθεωρημένες κατά +6,3% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του περασμένου έτους. Αυτήν τη μεγάλη ζήτηση σε νέα αεροσκάφη η Boeing την αποδίδει στην συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, την ποσοτική και ποιοτική ισχυροποίηση της μεσαίας τάξης αλλά και τις σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές που πραγματοποιεί ή έχει προγραμματίσει για τα επόμενα χρόνια το Πεκίνο.

«Πιστεύουμε ότι οι κινεζικοί αερομεταφορείς θα μεταφέρουν όλο και περισσότερους επιβάτες και ως εκ τούτου θα πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση του στόλου τους», τόνισε ο Randy Tinseth, αντιπρόεδρος marketing στη Boeing Commercial Airplanes. Να σημειωθεί πως σήμερα, ποσοστό άνω του 50% όλων των εμπορικών αεροσκαφών jetliner που πετούν στους κινεζικούς αιθέρες έχουν κατασκευαστεί από την Boeing, ενώ μεγάλη φαίνεται η προτίμηση προς το αεροσκάφος μονού διαδρόμου 737 MAX 8.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η Boeing εκτιμά πως την επόμενη 20ετία για να καλυφθούν οι ανάγκες της διεθνούς αεροπορικής αγοράς θα χρειαστούν συνολικά 41.030 νέα εμπορικά αεροσκάφη, κόστους 6,1 τρις δολαρίων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ADRIAN BRADSHAW

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.