Συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με μονάδες της SNMG2

Συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με μονάδες της SNMG2

86
Συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με μονάδες της SNMG2

To Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κυκλάδων, Κεντρικού- Νότιου Αιγαίου και Θάλασσας Κυθήρων, συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).

Από πλευράς ΠΝ συμμετείχαν η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S70, Aegean Hawk), η φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, η φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από πλευράς της Συμμαχικής Δύναμης συμμετείχαν το αγγλικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG2, Commodore James Morley Royal Navy και η γερμανική φρεγάτα FGS LUBECK.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε διαδικασίες αντιμετώπισης απειλής επιφανείας και αέρος, ηλεκτρονικού πολέμου και σε τεχνικά/τακτικά αντικείμενα επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και ναυτιλίας κατεύθυνσης. Συνέβαλε δε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των συμμετεχόντων και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε συμμαχικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.