Η Κορέα αναθέτει μέχρι $4,5 δις για τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας

    255
    Η Κορέα αναθέτει μέχρι $4,5 δις για τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Η Νότια Κορέα, υποκινούμενη από την επιδείνωση των συνθηκών στη ναυτιλιακή αγορά, πρόκειται να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα υποστηρίξει τη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας. Η Κορεατική Εταιρεία Προώθησης της Ναυτιλίας, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του επόμενου έτους, μόλις εγκριθεί το νομικό πλαίσιο για την ίδρυσή της, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αλιείας της Κορέας.

    Η κορεατική ναυτιλιακή εταιρεία θα προσφέρει οικονομική και βιομηχανική πολιτική στήριξη και θα διαθέτει κεφάλαιο ύψους 5 τρισεκατομμυρίων γουόν  (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Αρχικά, το κεφάλαιο θα καθοριστεί σε 3,1 τρισεκατομμύρια γουόν, το οποίο θα αυξηθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Η εταιρεία θα στηριχτεί στα υπάρχοντα ναυτιλιακά οικονομικά προγράμματα και θα παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης για τα πλοία  και τους τερματικούς σταθμούς, τις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων και την εκ νέου ναύλωση. Επιπλέον, ο φορέας υποστήριξης θα ασχολείται με την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς για την υποστήριξη συμφωνιών στις ναυτιλιακές υπηρεσίες, την προώθηση έργων όπως ο εκσυγχρονισμός του στόλου και τη λειτουργία του βασικού ναυτιλιακού συστήματος του έθνους για τη μεταφορά φορτίων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

    Η κίνηση ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας ναυτιλιακή δύναμης ικανής να στηρίξει τις προβληματικές ναυτιλιακές και ναυπηγικές βιομηχανίες της χώρας.

    Φωτό: EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.