Σε ανοδική πορεία οι εξαγωγές της Τουρκίας

Σε ανοδική πορεία οι εξαγωγές της Τουρκίας

76
Σε ανοδική πορεία οι εξαγωγές της Τουρκίας

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Turkish Exporters Assembly (TIM), οι εξαγωγές της Τουρκίας αυξήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο κατά 11,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, φτάνοντας σε αξία τα $12,4 δις.

Πρόκειται για τον όγδοο συνεχόμενο μήνα που οι εξαγωγές της χώρας παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2017 έως και τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οι εξαγωγές της Τουρκίας έχουν αυξηθεί κατά 10,7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αγγίζοντας σε αξία τα $102,5 δις.

Ο Πρόεδρος της TIM, κ. Mehmet Buyukeksi, ανέφερε ότι οι αυξανόμενες εξαγωγές της Τουρκίας αναμένεται να επιδράσουν θετικά στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 η ανάπτυξη της τούρκικης οικονομίας ήταν της τάξεως του 5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της κυβέρνησης της χώρας η οποία είχε θέσει ως στόχο αύξηση της τάξεως του 4% μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι κυριότεροι εξαγωγικοί προορισμοί της Τουρκίας είναι η Γερμανία, η οποία τον περασμένο Αύγουστο απορρόφησε το 10% των εξαγωγών της, ενώ ακολουθούν το Ιράκ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ισπανία.

Τον περασμένο Αύγουστο το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Τουρκίας αφορούσε αυτοκίνητα, ενδύματα και χημικά.

Φωτό: dekamar.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.