Η Hapag-Lloyd κατέγραψε ζημιές το πρώτο εξάμηνο

Η Hapag-Lloyd κατέγραψε ζημιές το πρώτο εξάμηνο

102
Η Hapag-Lloyd κατέγραψε ζημιές το πρώτο εξάμηνο

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag- Lloyd κατέγραψε ζημιές ύψους $55,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σχέση με τα κέρδη $169 εκατ. που είχε το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Ωστόσο η εταιρεία μπόρεσε να αυξήσει τον όγκο του μεταφερόμενου φορτίου της σε 4,22 εκατ. TEUs το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αύξηση κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και να καταγράψει βελτίωση στους ναύλους της, γεγονός που οφείλεται στη συγχώνευση της εταιρείας με την UASC (United Arab Shipping Company), εταιρείας με ηγετική θέση στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Μέση Ανατολή αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd, κ. Rolf Habben Jansen, ανέφερε ότι η συγχώνευση της εταιρείας με την UASC αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, οδηγώντας τη γερμανική εταιρεία σε κέρδη αλλά και σε εξοικονόμηση χρημάτων ύψους $435 εκατ. σε ετήσια βάση από το 2019 και μετά.

Φωτό: hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.