Προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού της Ίου το Blue Star Patmos

Προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού της Ίου το Blue Star Patmos

902
Προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού της Ίου το Blue Star Patmos

Σήμερα το πρωί, στη 01.30, το επιβατηγό οχηματαγωγό “Blue Star Patmos”, με 205 επιβάτες 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά, προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού της Ίου.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως, «σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο Blue Star Patmos το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα-Ανάφη κατά την είσοδό του στο λιμένα της ‘Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Να σημειωθεί πως η εκκένωση του πλοίου πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του ταχύπλοου καταμαράν “Super Jet”, στο οποίο επιβιβάσθηκαν  οι 205 επιβάτες του “Blue Star Patmos” και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου.

Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρώτες πρωϊνές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Blue Star Ferries/Χάρης Ακριβιάδης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.