Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καντόνα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καντόνα

127
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καντόνα

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη, 24 Αυγούστου, ο πρέσβης στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας κ. Zou Xiaoli, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Ning Yi, και τα στελέχη της Πρεσβείας κ.κ. Wu Sutao και Liao Wendan. Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΑ κ. Χρήστος Δούκας και στελέχη του Οργανισμού.

Ο κ. Zou Xiaoli ενημερώθηκε γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λιμένα, την προνομιακή γεωγραφική θέση του λιμένα, τις προοπτικές αλλά και τις διαδικασίες ανάπτυξής του, που βασίζονται στα συμπεράσματα του business plan του ΟΛΑ, τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και την εθνική στρατηγική αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαδικασία της παραχώρησης λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, για χρήση και εκμετάλλευση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.OLA1

Μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους του Κινέζου πρέσβη εκδηλώθηκε για τις δυνατότητες του λιμένα στον τομέα της διακίνησης φορτίων, την προοπτική δημιουργίας εμπορικού διαδρόμου (του χερσαίου Ελλήσποντου) με την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς, τον ρόλο του λιμένα ως εμπορικού κόμβου στον χερσαίο και θαλάσσιο εμπορικό «δρόμο του μεταξιού» και στην επικείμενη υπογραφή στην Αλεξανδρούπολη, μνημονίου αδελφοποίησης και συνεργασίας, μεταξύ των λιμένων της Αλεξανδρούπολης και Καντόνα (Guangzhoo) της Κίνας.

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο κ. πρέσβης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη και προνομιακή θέση του λιμένα, ευχόμενος πλήρη επιτυχία στις προσπάθειες της Διοίκησης για την ανάπτυξη του λιμένα που θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Αποδεχόμενος την σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο ΟΛΑ, δήλωσε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και το πρόγραμμά του, θα προσπαθήσει να είναι παρών στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμένων.

Φωτό: ola-sa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.