Ο Χιώτης αριστούχος που επέλεξε την ποντοπόρο ναυτιλία

Ο Χιώτης αριστούχος που επέλεξε την ποντοπόρο ναυτιλία

3339
Ο Χιώτης αριστούχος που επέλεξε την ποντοπόρο ναυτιλία

Κατάγεται από τη Χίο, φοίτησε στο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.025 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σε μια ομολογουμένως “δύσκολη” και απαιτητική χρονιά για όλους τους εξεταζόμενους. Ο λόγος για το Χιώτη μαθητή Μάρκο Μούνδρο, ο οποίος πέτυχε την εισαγωγή του στην ΑΕΝ Μηχανικών.

Παρά την υψηλή βαθμολογία του, η αγάπη του για τη θάλασσα και οι προοπτικές εξέλιξης στην ποντοπόρο ναυτιλία, οδήγησαν τον συγκεκριμένο μαθητή στην επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος.
Ο Μάρκος επέλεξε ναυτιλία και ήδη κέντρισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στο Β.Α. Αιγαίο. Η δημοσιογραφική ομάδα των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net έσπευσε να συνομιλήσει μαζί του προκειμένου να παρουσιάσει τους λόγους της επιλογής του και τα σχέδια του για το μέλλον.

Γιατί επιλέξατε να γίνετε ναυτικός;
Ο παππούς μου ήταν ναυτικός και τον θαύμαζα. Μου έλεγε πολλές ιστορίες που με εντυπωσίαζαν. Έπειτα αποφάσισε και ο αδερφός μου να γίνει ναυτικός. Πρόσφατα μάλιστα αποφοίτησε από την ΑΕΝ Οινουσσών.

Ο Μάρκος με τα αδέρφια του (Α-Δ): Αργυρώ, Ανδρέα και Αντώνη

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να σταδιοδρομήσετε ως μηχανικός;
Από μικρός ασχολούμουν με τις μηχανές και θέματα μηχανολογίας. Μου άρεσε αυτός ο κλάδος. Με επηρέασε ίσως και ο παππούς μου που ήταν μηχανικός στα πλοία. Βλέποντας λοιπόν τις συνθήκες στη στεριά αποφάσισα αρκετά νωρίς πως θα ήθελα να γίνω αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού.

Σε ποια ΑΕΝ Μηχανικών θα θέλατε να φοιτήσετε;
Στην ΑΕΝ Χίου βέβαια!

Σε ποιo τύπο πλοίου θα επιλέγατε να εργαστείτε;
Από μικρός προτιμούσα τα φορτηγά πλοία. Βέβαια έχω δει πως τα τελευταία χρόνια δεν πάνε πολύ καλά τα ναύλα. Γι΄αυτό σκεφτόμουν να ταξιδέψω σε γκαζάδικο. Ξέρω πως τα γκαζάδικα έχουν πιο περίπλοκες μηχανές και θα μάθω πολλά από αυτά. Ιδιαίτερα στα πρώτα εκπαιδευτικά ταξίδια.

Τι λένε οι φίλοι σας για την απόφαση σας;
Στη Χίο είναι πολύ συνηθισμένη η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος. Σκεφτείτε πως 3 από τους φίλους μου θέλουν να γίνουν ναυτικοί. Όλοι βέβαια ξαφνιάστηκαν που παρέμεινα σταθερός στην επιλογή μου παρότι έγραψα τόσο καλά.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Τώρα πρώτη προτεραιότητα μου είναι να βγάλω τη σχολή μου με άριστα. Θέλω να πετύχω σε όλα τα μαθήματα, να κάνω τα εκπαιδευτικά ταξίδια και να πάρω το δίπλωμα του 3ου Μηχανικού. Μετά θα δούμε. Δεν κάνω σχέδια για το μακρύ μέλλον.

Τα Ναυτικά Χρονικά και η Isalos.net εύχονται στο Μάρκο Μούνδρο και σε όλους τους νέους που επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν στη θάλασσα καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία!

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.