Πολιτιστικό σαββατοκύριακο στο κτήμα “Citrus”

Πολιτιστικό σαββατοκύριακο στο κτήμα “Citrus”

75
Πολιτιστικό σαββατοκύριακο στο κτήμα “Citrus”

Ένα πολιτιστικό σαββατοκύριακο διοργανώνει η ελληνική εταιρεία “Citrus” που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και το εμπόριο γλυκών γεύσεων με βάση κυρίως τα εσπεριδοειδή του Κάμπου της Χίου.

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 ο περιβαλλοντικός οργανισμός, Chios Nature, θα παρουσιάσει την όγδοη ετήσια έκθεσή του με θέμα την άγρια φύση της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών στο περιβόλι του Citrus στον Κάμπο. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19 Αυγούστου στις 8 μμ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με την κα Άννα Σταματίου, Πρόεδρο του Chios Nature: “Φέτος το ύφος της έκθεσης αλλάζει, αναγνωρίζοντας ότι η προσπάθεια ανάδειξης και εορτασμού της φύσης πετυχαίνει όταν είναι συλλογική και όχι ανταγωνιστική. Όλοι μας, με τις καθημερινές επιλογές που κάνουμε συμβάλλουμε στην διατήρηση ή στην καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος. Συνεπώς φέτος αφαιρούμε το διαγωνιστικό στοιχείο και καλωσορίζουμε τον πολυβραβευμένο φωτογράφο φύσης, Χρήστο Βλάχο, που επισκέφτηκε τρεις φορές μέσα στη χρονιά που πέρασε την Χίο για να εμψυχώσει τους Χιώτες φυσιολάτρες και να μοιραστεί τεχνικές και γνώσεις. Είμαστε περήφανοι που εκθέτει την δουλειά του κι εκείνος παρέα μας για πρώτη φορά. Εφόσον η ειδικότητα του κ. Βλάχου είναι η ορνιθοπανίδα, η φετινή έκθεση εστιάζει σ ‘αυτήν χωρίς όμως να παραμελεί τα παραδοσιακά πλέον θέματα της… τα φυτά, τα τοπία, και τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου”.

Η είσοδος  στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και ώρα 8:30 μμ. ο Χιώτης Αστροφυσικός Μανώλης Γεωργούλης, Ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών με εξειδίκευση πάνω στην πρόβλεψη του ηλιακού ανέμου, θα πραγματοποιήσει ομιλία αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται από διεθνείς ερευνητικές ομάδες, που προσπαθούν να απαντήσουν στο πρακτικό ερώτημα του πως θα προστατευτούμε από μια διαστημική θύελλα, από αυτές που δεν συμβαίνουν συχνά αλλά είναι σίγουρο (όπως οι μεγάλοι σεισμοί) ότι κάποτε θα συμβούν. Βασικά χαρακτηριστικά των ομάδων είναι η πολυεπίπεδη, διεπιστημονική εμπειρία και μια ανεμπόδιστη, χωρίς σύνορα, μεταφορά πληροφορίας (γνώση, εμπειρία, τεχνογνωσία). Σε αρκετές από αυτές τις ομάδες, σημαίνοντα ρόλο παίζουν και Έλληνες ερευνητές. Με τα αποτελέσματα να είναι ακόμα αβέβαια, μένει να φανεί αν η μάχη της αποτελεσματικής πρόγνωσης του διαστημικού καιρού μπορεί να κερδηθεί, απαντώντας παράλληλα στο θεμελιώδες ερώτημα του αν γνωρίζουμε αρκετά για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Νωρίτερα από την ομιλία και ώρα 6:30 μμ. θα οργανωθεί κυνήγι θησαυρού με επιστημονικές και αστρονομικές προεκτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.