Η Shell ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην παραγωγή LNG

Η Shell ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην παραγωγή LNG

113
Η Shell ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην παραγωγή LNG

Η Shell Australia ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Prelude, η πλωτή της μονάδα για την επεξεργασία και την υγροποίηση φυσικού αερίου (FLNG Facility), έφτασε στον προορισμό της στην Αυστραλία. Εκτιμάται ότι θα παραμείνει εκεί για την επόμενη εικοσαετία με στόχο την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Shell Australia, Zoe Yujnovich, η άφιξη του Prelude στην Αυστραλία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αυστραλιανή βιομηχανία εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια πλωτή μονάδα FLNG βρίσκεται στα θαλάσσια ύδατα της χώρας. Πέρα από τα οφέλη που θα προσφέρει στην ενεργειακή βιομηχανία της Αυστραλίας, το Prelude, θα ενισχύσει την εθνική οικονομία, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας κατά την φάση ενεργοποίησής της και 260 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την φάση λειτουργίας της.

Το «Prelude», χωρητικότητας 300.000 GT, έχει μήκος 488 μ., πλάτος 74,5 μ. και ύψος 105 μ.

Δείτε σε βίντεο την άφιξη του Prelude στη Δυτική Αυστραλία, εδώ.

Φωτό: shell.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.