Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο λιμάνι της Κω

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο λιμάνι της Κω

141
Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο λιμάνι της Κω

Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Κω η αυτοψία από τους λιμενολόγους του Υπουργείου Υποδομών- Μεταφορών και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο από εξειδικευμένους δύτες, ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει από τον φονικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ που κατεγράφη στο νησί την περασμένη Παρασκευή στη 1.32.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια μπάρα -καθώς μεγάλο μέρος στο εσωτερικό του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση- ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Προς το παρόν, η ενδο-δωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς και η σύνδεση με την Τουρκία, διεξάγεται από τον προβλήτα της ΔΕΗ, ενώ τα μεγάλα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την Κω με τον Πειραιά προσεγγίζουν στο λιμάνι της Κεφάλου και στο Μαστιχάρι, κατά περίπτωση.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν τη μετάβαση των επιβατών από και προς το λιμάνι της Κω.

Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Κω και είχε ως τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς, αρκετούς τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές, είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του νησιού, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να καταπλεύσουν στο νησί επιβατηγά πλοία όπως το «Blue Star Paros».

Κυβερνητικό κλιμάκιο είχε φτάσει το πρωί της Παρασκευής στην Κω, με σκοπό την αποτίμηση των ζημιών και τον συντονισμό των δράσεων για την στήριξη του νησιού, αλλά και για τη λειτουργική ομαλότητα του λιμανιού του, με στόχο να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τα μεγάλα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.

Πηγή- Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.