50 έως 120 ώρες αναμονής για τα μικρά (και όχι μόνο) containers...

50 έως 120 ώρες αναμονής για τα μικρά (και όχι μόνο) containers στην Αμβέρσα και στο Ρότερνταμ

155
50 έως 120 ώρες αναμονής για τα μικρά (και όχι μόνο) containers στην Αμβέρσα και στο Ρότερνταμ

Επί εβδομάδες τώρα, οι φορτηγίδες του στόλου της Contargo αναγκάζονται να περιμένουν όλο και περισσότερο για εκφόρτωση και φόρτωση στους δύο σημαντικούς λιμένες της Ολλανδίας και του Βελγίου. Οι χρόνοι αναμονής 50 ωρών , που ενίοτε αγγίζουν και τις 120 ώρες, δυστυχώς δεν αποτελούν πλέον εξαίρεση, ειδικά για τα containers που προορίζονται προς την Ευρώπη. Οι φορτηγίδες της Contargo συνδέουν τη Βόρεια Θάλασσα με το Ρήνο και τα σημαντικά λιμάνια του Ευρωπαϊκού Βορρά με τις βιομηχανικές πρωτεύουσες και τα κέντρα διαμετακόμισης της Γερμανίας και της κεντρικής Ευρώπης.

Η Contargo ανακοίνωσε ήδη ότι θα μετακυλήσει ένα μέρος των δαπανών στους πελάτες της, δηλαδή στις ναυτιλιακές εταιρείες, forwaders και Shippers. Για το λόγο αυτό, από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 θα καταβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση- τέλος συμφόρησης ύψους 19,50 ευρώ ανά εμπορευματοκιβώτιο. Η πρόσθετη αυτή επιβάρυνση ισχύει ανεξάρτητα από την περιοχή ναυσιπλοΐας του Ρήνου για όλα τα φορτία και τους τερματικούς σταθμούς στους λιμένες της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2017.

Εάν η κατάσταση αυτή δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά μέχρι τις 31/8, η προσαύξηση θα ισχύσει και πέραν της 31ης Αυγούστου 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.