Ινδία: Επενδύσεις $930 εκ. σε εγκαταστάσεις LNG

Ινδία: Επενδύσεις $930 εκ. σε εγκαταστάσεις LNG

68
Ινδία: Επενδύσεις $930 εκ. σε εγκαταστάσεις LNG

Η Ινδία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των δια θαλάσσης εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, με την πραγματοποίηση της τελετής εγκαινίων στο νέο τερματικό σταθμό LNG Bhadrak, της ινδικής πολιτείας Odisha.

Πρόκειται για μια κοινοπραξία μεταξύ του επιχειρηματικού ομίλου Adani, του μεγαλύτερου εξορυκτικού ομίλου της Ινδίας (συμμετοχή 50%) και των κρατικών ινδικών εταιρειών Indian Oil Corporation (συμμετοχή 39%) και Gail (συμμετοχή 11%).

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η κοινοπραξία, ο τερματικός σταθμός θα μπορεί να παραλαμβάνει, να επεξεργάζεται και να τροφοδοτεί το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου της χώρας με 5 δις. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ινδού υπουργού Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Dharmendra Pradhan, να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της ανατολικής Ινδίας.

Τοπικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν πως ο τερματικός σταθμός LNG στην Dhamra, θα είναι ο πρώτος του είδους του στην ανατολική Ινδία, ενώ θα παραλαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έργο αναμένεται πως θα κοστίσει περισσότερα από $930 εκ.

Φωτό: Flickr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.