Στα δικαστήρια Πειραιά ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας...

Στα δικαστήρια Πειραιά ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας «Αίγινα»

251
Στα δικαστήρια Πειραιά ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας «Αίγινα»

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά, ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας «Αίγινα», η οποία εχθές το πρωί στις 7:30, συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας στην Αίγινα, με τραγικό απολογισμό την απώλεια ζωής δύο αδελφών ψαράδων, 62 και 74 ετών, αντίστοιχα.

Ο πλοίαρχος και το μέλος του πληρώματος κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Η υδροφόρα «Αίγινα» από εχθές το πρωί που συνέβη το δυστύχημα βρίσκεται υπό επιθεώρηση από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν. Όπως ανέφεραν στελέχη του λιμενικού στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το σημείο όπου διήλθε το πλοίο-υδροφόρα είναι πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ανασυρθούν από το πλήρωμα του «Αίγινα» νεκροί.

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.

Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στην Αίγινα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.