Συμφωνία Exxon Mobil, Εagle LNG και Crowley για την προώθηση του LNG...

Συμφωνία Exxon Mobil, Εagle LNG και Crowley για την προώθηση του LNG ως καύσιμο

121
Συμφωνία Exxon Mobil, Εagle LNG και Crowley για την προώθηση του LNG ως καύσιμο

Η Exxon Mobil, η Eagle LNG Partners LLC και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics «Crowley» υπέγραψαν συμφωνία για την διάθεση υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καύσιμο για τα πλοία.

Στόχος της συμφωνίας είναι να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης για την παροχή ΥΦΑ σε όσους διαχειριστές πλοίων ζητάνε υπηρεσίες ανεφοδιασμού (bunkering) στην Βόρεια Αμερική.

Αρχικά οι δραστηριότητες των τριών εταιρειών θα επικεντρωθούν στην Φλόριντα, ενώ σε βάθος χρόνου θα επεκταθούν και σε άλλες αγορές της Βόρειας Αμερικής.

Ως μέρος της συμφωνίας η Exxon Mobil θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και εμπειρία, ούτως ώστε να βοηθήσει στον ασφαλή ανεφοδιασμό και την πώληση του ΥΦΑ σε διαχειριστές πλοίων.

Η Eagle LNG Partners θα προμηθεύει με ΥΦΑ τις εγκαταστάσεις όπου θα αποθηκεύεται το καύσιμο. Επιπλέον θα σχεδιάζει και θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης του ΥΦΑ και θα συντονίζει την χερσαία μεταφορά του καυσίμου.

Από την πλευρά της η Crowley θα παρέχει υπηρεσίες logistics για τη διασφάλιση ασφαλών και αξιόπιστων εργασιών.

Ο κ. Luca Volta, LNG Venture Manager της ExxonMobil, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για όσους διαχειριστές πλοίων θέλουν να χρησιμοποιούν το LNG ως καύσιμο για τα πλοία τους, κυρίως μετά την απόφαση του IMO για την κατανάλωση καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Φωτό:asgshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.