Στο τελευταίο της ταξίδι η Ουρανία Χανδρή

Στο τελευταίο της ταξίδι η Ουρανία Χανδρή

1360
Στο τελευταίο της ταξίδι η Ουρανία Χανδρή
Τις δεκαετίες του ’60 και ’70 ο Αντώνης Χανδρής αγοράζει επίλεκτα υπερωκεάνια για τις γραμμές Αυστραλίας και τις κρουαζιέρες της Καραϊβικής και υψώνει την ελληνική σημαία προσφέροντας, θέσεις εργασίες σε αμέτρητους Έλληνες ναυτικούς. Φωτο Αρχείου Ναυτικών Χρονικών

Απεβίωσε πλήρης ημερών η Ουρανία Χανδρή, το γένος Νικολάου, σύζυγος του αείμνηστου Αντώνη Χανδρή. Η Ουρανία Χανδρή ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο Μόντε Κάρλο όπου και θα τελεσθεί αύριο η κηδεία της.

Η οικογένεια Νικολάου ήταν από τις σημαντικές παραδοσιακές ναυτικές οικογένειες της Κάσου, η οποία δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η κοινωνική προσφορά της, όσο και η προσφορά του σημαντικότερου ίσως προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Αντώνη Χανδρή και της οικογενείας Χανδρή στην ελληνική ναυτιλία και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει τεράστια.

Aντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί την υποστήριξη ευαγών ιδρυμάτων.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.