Μια παραίτηση εν μέσω… καύσωνα για το Λιμενικό Σώμα

Μια παραίτηση εν μέσω… καύσωνα για το Λιμενικό Σώμα

5183
Μια παραίτηση εν μέσω… καύσωνα για το Λιμενικό Σώμα

Εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορούσαν ψίθυροι και φήμες στην Ακτή Βασιλειάδη περί παραιτήσεως της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ναυτικών, Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βενετίας Καλλιπολίτου. Η συγκεκριμένη αξιωματικός δεν ήταν άγνωστη και κυρίως δεν ήταν… ήσσονος σημασίας για το έργο της τόσο στον Πειραιά όσο και στις Βρυξέλλες όπου υπηρέτησε για σειρά ετών. Εργατική, φιλοπρόοδη, τελειομανής αλλά και αφόρητα… αυστηρή, είναι λίγα από τα επίθετα με την οποία τη χαρακτήριζαν οι συνάδερφοι και συνεργάτες της. Οι λόγοι που την οδήγησαν στην πρόωρη παραίτηση παραμένουν άγνωστοι, αν και οι φήμες πολλές: προσωπικοί, οικογενειακοί, συνταξιοδοτικοί, επαγγελματικοί, καλά να είναι ο Πειραιάς έχει πάντα (και για όλα) μια άποψη!

Δεν είναι η πρώτη φορά που παραιτείται, πρόωρα, αξιωματικός του ΛΣ. Εντούτοις είναι η πρώτη φορά που τα Ναυτικά Χρονικά κρίνουν σκόπιμο να ανακοινώσουν μια τέτοια παραίτηση (και τη μετέπειτα αποδοχή της) από τον κ. Υπουργό.
Με την κα Καλλιπολίτου και τους συναδέρφους της στη ΔΕΚΝ, η συντακτική ομάδα των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net συνεργάστηκε για την διοργάνωση και την εύρυθμη υλοποίηση των Ημερίδων και της ακαδημαϊκής έρευνας “Επιλέγω Ναυτιλία”. Η κα Καλλιπολίτου ήταν, όπως και όλοι οι άξιοι προκάτοχοι και συνάδερφοί της αξιωματικοί και τα στελέχη στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, ένας ουσιαστικός στυλοβάτης των πρωτοβουλιών και προσπαθειών μας. Ο δυναμισμός και το πάθος της συνετέλεσαν κατά πολύ στη επιτυχία των πρωτοβουλιών της Isalos.net. Εκ μέρους όλων μας παραμένουμε ευγνώμονες για την πολύτιμη συνεργασία όλων στο ΥΝΑ, στα πρώτα μας βήματα στη ναυτική επιμόρφωση των νέων.

H ανακοίνωση της παραίτησης της Αντιπλοιάρχου, στη δημόσια ομάδα “Αξιωματικοί Λιμενικού” στο facebook σήμερα ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συναδέρφων της που έβλεπαν στην κα Καλλιπολίτου το δυναμισμό μιας γυναίκας με σημαντική αξία και πολλές προοπτικές ανέλιξης.
Ωστόσο εμείς της ευχόμαστε καλή συνέχεια και προσδοκούμε ότι θα συνεχίσει να επικουρεί τη ναυτιλία των Ελλήνων με το ίδιο πάθος, αφοσίωση και ήθος όπως την υπηρέτησε στο ΛΣ.

Πολλοί γράφουν τις τελευταίες ώρες ότι το Λιμενικό Σώμα “φτωχαίνει” και ότι άξιοι αξιωματικοί παραιτούνται πρόωρα. Εμείς παραμένουμε λιγότερο απαισιόδοξοι: σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο αλλά και για όλους τους δημόσιους λειτουργούς και τα σώματα ασφαλείας, θα υπάρξει (ή τουλάχιστον θα πρέπει να υπάρξει) μια καλύτερη μέρα.

Οι πρόωρες παραιτήσεις ικανών και άξιων στελεχών δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι έναυσμα για δυσοίωνες σκέψεις. Αντιθέτως πρέπει να αποτελούν εφαλτήριο για άμεσο επαναπροσδιορισμό πολιτικών σχετικά με την προσέλκυση, διατήρηση και κυρίως ανέλιξη άξιων στελεχών στους κόλπους του ΛΣ.
Επιπρόσθετα όμως η νέα τάξη πραγμάτων οδηγεί όλους μας στην τελική αποδοχή ότι ήρθε η ώρα για υπέρβαση, δημιουργικότητα και σύμπνοια, όσων μένουμε σταθερά εδώ, σε αυτό το φουρτουνιασμένο πέλαγος που λέγεται Ελλάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.