Σοβαρά προβλήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης σε έναν από τους μεγαλύτερους λιμένες της Ινδίας

Σοβαρά προβλήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης σε έναν από τους μεγαλύτερους λιμένες της Ινδίας

125
Σοβαρά προβλήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης σε έναν από τους μεγαλύτερους λιμένες της Ινδίας

Σταμάτησαν οι εργασίες σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του λιμανιού JNPT (Jawaharlal Nehru Port Trust), του μεγαλύτερου λιμανιού διαχείρισης containerships της Ινδίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στον κόμβο του Μουμπάι, εξαιτίας των κυβερνοεπιθέσεων που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες.

Ο τερματικός σταθμός στον οποίο έγινε η κυβερνοεπίθεση βρίσκεται υπό τη διαχείριση της AP Moller- Maersk, η οποία σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε ότι οι κυβερνοπιθέσεις που δέχεται από εχθές έχουν προκαλέσει την διακοπή της λειτουργίας των πληροφοριακών της συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πελάτες του τερματικού σταθμού στο λιμάνι JNPT ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί ότι οι εργασίες στον τερματικό σταθμό της AP Moller- Maersk θα διακοπούν και ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζει πότε θα αποκατασταθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Anil Diggikar, Πρόεδρο του JNPT, γίνονται προσπάθειες να εκτελούνται χειρωνακτικά οι εργασίες στον τερματικό σταθμό, μειώνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του λιμανιού κατά 1/3.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αποστέλλοντας στο λιμάνι αρμόδιο φορέα για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων, έτσι ώστε να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η λειτουργία του τερματικού σταθμού.

Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί σύντομα η λειτουργία του τερματικού σταθμού, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν μεγάλες καθυστερήσεις και συμφορήσεις σε αυτόν τον κομβικό για τις θαλάσσιες μεταφορές της Ινδίας λιμένα.

Μια ακόμη αρνητική συνέπεια των κυβερνοεπιθέσεων είναι ότι η Maersk, η οποία διαχειρίζεται ένα στα εφτά containerships παγκοσμίως, δεν έχει την δυνατότητα να δεχτεί νέες παραγγελίες για τα πλοία της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι οι χάκερς, που προχώρησαν στην χθεσινή κυβερνοεπίθεση εναντίον της AP Moller- Maersk, ζητούν την καταβολή λύτρων από τον δανέζικο κολοσσό ως προϋπόθεση για την αποκατάσταση της λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας.

Φωτό: jnport.gov.in

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.