Σε αύξηση της παραγωγής της προχωρά η Rosneft

Σε αύξηση της παραγωγής της προχωρά η Rosneft

53
Σε αύξηση της παραγωγής της προχωρά η Rosneft

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της Igor Sechin, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τα προϊόντα διύλισής της κατά 20 εκατ. τόνους μέσα στο 2017, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η αύξηση της παραγωγής θα προέλθει από τα διυλιστήρια της εταιρείας στο Vadivar της Ινδίας, τα οποία απέκτησε πρόσφατα μέσω της ινδικής πετρελαϊκής εταιρείας Essar Oil. O κ. Sechin ανέφερε ότι «αναμένουμε οι τιμές του πετρελαίου να κινηθούν γύρω από τα $40/βαρέλι για φέτος με πιθανή μικρή άνοδο το 2018» και συνέχισε αναφερόμενος στις επενδύσεις που πρόκειται να κάνει η εταιρεία, σημειώνοντας ότι θα φτάσουν τα $16,7 δις για το διάστημα 2017-2018.

Σε σχέση με τα σχέδια περιορισμού της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που τηρεί ο OPEC σε συνεργασία και με τη Ρωσία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού σημείωσε ότι η Rosneft παραμένει σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και προετοιμαζόμενη για κάθε πιθανό σενάριο.

Τέλος, σε σχέση με τον κλάδο του φυσικού αερίου ο κ. Igor Sechin ανέφερε ότι αναμένει αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής αερίου κατά 10%, με την Rospan, θυγατρική της Rosneft, να προγραμματίζει παραγωγή που θα μπορούσε να φτάσει τα 20 δις. κυβικά μέτρα το 2019.

Φωτό: rosneft.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.