Πενταετής συμφωνία μεταξύ Qatargas και Shell

Πενταετής συμφωνία μεταξύ Qatargas και Shell

136
Πενταετής συμφωνία μεταξύ Qatargas και Shell

Μια νέα συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στην Qatargas, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής LNG στον κόσμο και την Shell για την αγορά φορτίων LNG από την ολλανδική εταιρεία. Η συμφωνία, διάρκειας 5 ετών, αφορά την αγορά από την Shell 1,2 εκατ. τόνων LNG σε ετήσια βάση από τον ενεργειακό κολοσσό του Κατάρ.

Ο κ. Saad Sherida Al-Kaabi, Πρόεδρος και CEO της Qatar Petroleum και Πρόεδρος της Qatargas, ανέφερε ότι με την συμφωνία αυτή ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία της εταιρείας με την Shell, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ενεργειακή αγορά παγκοσμίως.

Επιπλέον, ο κ. Khalid Bin Khalifa Al-Thani, CEO της Qatargas, επεσήμανε ότι η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στην Qatargas να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Ην. Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομίλων πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2019 και εκτιμάται ότι το ΥΦΑ θα εκφορτώνεται είτε στον τερματικό σταθμό «Dragon LNG» στο Ην. Βασίλειο, είτε στον τερματικό σταθμό «Gate LNG» που βρίσκεται στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Ρότερνταμ.

Φωτό: qatargas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.