Σε πλήρη λειτουργία οι δεξαμενές του ΟΛΠ

Σε πλήρη λειτουργία οι δεξαμενές του ΟΛΠ

1720
Σε πλήρη λειτουργία οι δεξαμενές του ΟΛΠ

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ανακοίνωσε ότι σήμερα, 22 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η εκτεταμένη επισκευή της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I».  Με την ολοκλήρωση αυτής θα είναι σε πλήρη λειτουργία και οι τέσσερις υφιστάμενες δεξαμενές, μετά από τις εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, καθώς και τη λήψη όλων των σχετικών αδειών και πιστοποιήσεων από τον αρμόδιο Ελληνικό Νηογνώμονα.

Επιπλέον τον Νοέμβριο του 2017, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα πλωτή δεξαμενή για πλοία με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων, μήκους 240 μ., εσωτερικού πλάτους 35 μ., με ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων και με πλήρη εξοπλισμό από γερανούς. Η νέα πλωτή δεξαμενή συμπληρώνει τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παρακάτω παρατίθεται η συνοπτική περιγραφή των υφιστάμενων δεξαμενών με πλήρη εξοπλισμό γερανών:

·  Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς I» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, μήκους 202 μ., εσωτερικού πλάτους 31 μ. και ανυψωτικής ικανότητας 15.000 τόνων.

·  Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙ» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 7.000 τόνων, μήκους 113  μ., εσωτερικού πλάτους 18,5 μ. και ανυψωτικής ικανότητας 4.000 τόνων.

·  Μόνιμη μεγάλη δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 15.000 τόνων, μήκους 150 μ. και εσωτερικού πλάτους 21 μ.

·  Μόνιμη μικρή δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 3.000 τόνων, μήκους 90 μ. και εσωτερικού πλάτους 13,5 μ.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.