Απευθείας πτήσεις χαμηλού κόστους μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης

Απευθείας πτήσεις χαμηλού κόστους μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης

435
Απευθείας πτήσεις χαμηλού κόστους μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης

Την Τρίτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας «Scoot» με προορισμό την Αθήνα. Η Scoot είναι ο μοναδικός αερομεταφορέας που συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πτήση είναι η πρώτη της Scoot σε ευρωπαϊκό προορισμό και αποτελεί την «παρθενική» πτήση μεγάλης απόστασης για την εταιρεία.

Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης, διάρκειας 11,5 ωρών, θα πραγματοποιούνται με το ολοκαίνουριο Boeing 787 Dreamliner, ονόματι  «Mous-Scoot-Ka», τέσσερις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή).

Ο CEO της Scoot, κ. Lee Lik Hsin, ανέφερε ότι «η Scoot αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία προσφέρει απευθείας σύνδεση μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ελλάδας, μέσω της απευθείας πτήσης Σιγκαπούρη – Αθήνα». Ο ίδιος προσέθεσε ότι «με το ντεμπούτο μας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε πέντε ακόμα προορισμούς μέσα στην επόμενη χρονιά, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν έναν προορισμό μεγάλων αποστάσεων και τέσσερις καινούριους μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν νέες ταξιδιωτικές επιλογές, όχι μόνο για τους επισκέπτες από την Ασία, αλλά επίσης και για τους επιβάτες από την Ευρώπη, με την έναρξη της απευθείας πτήσης μεταξύ Σιγκαπούρης και Αθήνας».

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, καλωσόρισε θερμά τη νέα, απευθείας σύνδεση της Scoot τονίζοντας ότι «μας δίνει ιδιαίτερη χαρά η πρώτη πτήση της Scoot, η οποία συνδέει την Αθήνα και τη Σιγκαπούρη, με τo ολοκαίνουριο 787 Dreamliner. Η συγκεκριμένη σύνδεση είναι μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο δίκτυο του αεροδρομίου μας για το 2017 και καθιερώνει την Αθήνα ως την ευρωπαϊκή πύλη για τις πτήσεις χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου αερομεταφορέα από και προς την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. Η Scoot συνεχίζει τη μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη ιστορία της οικογένειας της «Singapore Airlines» στην Αθήνα. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για ένα εξαιρετικά σημαντικό δρομολόγιο που ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και επιτρέπει στο κοινό να απολαύσει δύο υπέροχους προορισμούς».

Αξίζει να αναφερθεί ότι Scoot ψηφίστηκε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (Ασία/Ειρηνικός) από την AirlineRatings.com για το 2015, το 2016 και το 2017 διαδοχικά και κατετάγη στις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στον κόσμο για το 2016 από την Skytrax.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.