Το πρώτο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων για την Wilhelmsen

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων για την Wilhelmsen

256
Το πρώτο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων για την Wilhelmsen

Η Wilhelmsen Ship Management (WSM) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποτελεί τη νέα διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου «MV GPO Grace», ιδιοκτησίας της εταιρείας «Greenland Heavylift Holdings».

Το «MV GPO Grace» είναι ένα νεότευκτο πλοίο, μεταφοράς βαρέων φορτίων και χωρητικότητας 64.000 DWT, το οποίο αποτελεί ένα από τα τέσσερα αδελφά πλοία που έχουν ναυπηγηθεί από το ναυπηγικό όμιλο «CSΒC Corporation» με έδρα την Ταϊβάν.

Μετά το «MV GPO Grace» η Wilhelmsen σκοπεύει να εντάξει άμεσα στον στόλο των διαχειριζόμενων πλοίων και το αδελφό πλοίο «MV GPO Amethyst».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της WSM, κ. Carl Schou, το «MV GPO Grace» αποτελεί το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων στον κόσμο, γεγονός που θα συμβάλει στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα, όντας το πρώτο πλοίο αυτής της κατηγορίας που εντάσσεται στον υπάρχοντα στόλο της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Schou «με την τελευταία αυτή προσθήκη, επιστρέφουμε δυναμικά στον τομέα της μεταφοράς βαρέων φορτίων. Ένα τέτοιο τεχνολογικά προηγμένο πλοίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της εταιρείας μας».

Φωτό: wilhelmsen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.