Στις «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link...

Στις «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» το 67% του ΟΛΘ

122
Στις «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» το 67% του ΟΛΘ

Με δελτίο Τύπου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά που προσκόμισε η ένωση των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS», όπως προβλέπεται από τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, ανακήρυξε ομόφωνα την Ένωση ως τον προτιμώμενο επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ». Στο συγκεκριμένο σχήμα, μέσω της «Belterra Investments Ltd.», συμμετέχει κι ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Με την ανακήρυξη αυτή δίνεται το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, έναντι των €231.926.000 .

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Φωτό: thpa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.