Ανταπόκριση από τις διεθνείς χρηματαγορές

Ανταπόκριση από τις διεθνείς χρηματαγορές

175
Ανταπόκριση από τις διεθνείς χρηματαγορές

Νέα προσθήκη στο στόλο της Dryships 

Την παραλαβή του ένατου κατά σειρά πλοίου για το 2017 ανακοίνωσε η Dryships Inc. Πρόκειται για ένα VLCC, χωρητικότητας 320.105 dwt, κατασκευής 2011, το οποίο πρόκειται να ναυλωθεί στην spot αγορά. Η Dryships αναμένει την παραλαβή οκτώ ακόμη πλοίων έως το τέλος του έτους.

Επέκταση χρονοναυλώσεων για την Diana Shipping

Συμφωνίες για νέες χρονοναυλώσεις, αλλά και παράταση μιας ήδη υφιστάμενης, ανακοίνωσε η Diana Shipping για ορισμένα από τα πλοία της. Ειδικότερα, η εταιρεία συμφώνησε με την Rio Tinto για παράταση της συμφωνημένης χρονοναύλωσης για το πλοίο της m/v Sideris GS, για διάστημα από 13 έως 17 μήνες, με τα αναμενόμενα έσοδα να ανέρχονται κατ’ ελάχιστον στα $5,07 εκατ. Επίσης, για το πλοίο της m/v Myrsini,  η υφιστάμενη παράταση παρατάθηκε έως τις 31.08.2018, τουλάχιστον, με τη γερμανική RWE Supply & Trading GmbH, με ημερήσιο ναύλο στα $8.650.

Επίσης, οι νέες χρονοναυλώσεις αφορούν τo πλοίo m/v Electra για διάστημα 13 ως 17 μήνες στη γερμανική Uniper Global Commodities SE, το πλοίο m/v Alcmene στην ελβετική Cargill International S.A. για 13 ως 16 μήνες, και τέλος στην εταιρεία Ausca Shipping Limited, με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, για τα πλοία m/v Oceanis, για διάστημα 14 ως 17 μηνών, και m/v Triton, για διάστημα 13 ως 16 μήνες. Η εταιρεία αναμένει έσοδα πάνω από $15 εκατ. από τις νέες συμφωνίες χρονοναύλωσης για τα πλοία της.

Ξανά (;) στα ταμπλό η Ocean Rig

Η Ocean Rig ανακοίνωσε την αναστολή της απαγόρευσης διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που της είχε επιβληθεί από τις 30 Μαρτίου 2017, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές των Νήσων Καϋμάν για σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Φωτό:dianashippinginc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.