Ολοκληρώθηκε ο 50ός Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Ολοκληρώθηκε ο 50ός Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

220
Ολοκληρώθηκε ο 50ός Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε, με τις τελικές απονομές στο ΝΟΕ, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Ο αγώνας που εμπνεύσθηκε από τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή και έχει γίνει θεσμός εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Σε συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ)  με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), ο φετινός αγώνας έλαβε χώρα σε δύο φάσεις. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2-5 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος, στη γενέτειρα του θεσμού, την Άνδρο, ενώ το δεύτερο μέρος του ολοκληρώθηκε στις 10-11 Ιουνίου 2017 με την λήξη της «Eβδομάδας Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Ε.».

Πέραν της μεγάλης και εντυπωσιακής συμμετοχής σκαφών στον αγώνα, φίλοι του θεσμού και γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς jet set έδωσαν το «παρών» κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο νησί, αλλά και στη μεγάλη απονομή στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Μεταξύ αυτών στην Άνδρο βρέθηκε ο Αμερικάνος Πρέσβης κ. Jeffrey Pyatt με τη σύζυγό του και τον Πρέσβη του Καναδά στην Γκάνα, ως καλεσμένοι του Έλληνα γερουσιαστή του Rhode Island, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, οι απόγονοι του Ιωάννη (Big John) Γουλανδρή, ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην τελική απονομή στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος συμμετείχε επίσης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, η πριγκίπισσα Τατιάνα, ο κ. Ντίνος Γουλανδρής κ.ά.

Τα σκάφη ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2017, από την Βουλιαγμένη, με την εκκίνηση να δίδεται από το σκάφος «ΑΕΤΕΑ» του κ. Ντίνου Γουλανδρή. Το πρώτο έγκυρο σκάφος που έφτασε στη χώρα της Άνδρου ήταν το «Code Zero» της Tsakos Group, της κατηγορίας ORCI, με κυβερνήτη τον κ. Μιχάλη Μπελέγρη.

Οι τοπικές ιστιοδρομίες και το σκέλος επιστροφής του 50ού Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου, συνεχίστηκαν με μεγάλες αξιώσεις και έντονη δράση για τα σκάφη.

Στον αγώνα συμμετείχε η αφρόκρεμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας που αναμετρήθηκε με  σημαντικά ξένα σκάφη και εξαιρετικούς διεθνείς αθλητές, όπως η κα Jo Aleh, χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και αργυρή στο Ρίο, ο κ. Jez Fanstone, αρχηγός της Νεοζηλανδέζικης Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και η κα Laura Dekker που κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης σε ηλικία ιστιοπλόου.

Με έντονο ανταγωνισμό και εντυπωσιακό θέαμα τελέσθηκαν και οι 5 ιστιοδρομίες στο Φάληρο κατά την διάρκεια της «Ιστιοπλοΐκής Εβδομάδας του ΝΟΕ».

Τελικοί νικητές στη Γενική Κατάταξη, στην  κατηγορία ORCI, αναδείχθηκε πρώτο το σκάφος «ELLINIXX» με κυβερνήτες τους κ.κ. Νικόλα Λυκιαρδόπουλο και Στέργιο Λεονταρίδη κερδίζοντας το ιστορικό «Κύπελλο Ανδρου» αθλοθετημένο το 1967 από τους Big John και Ντίνο Γουλανδρή, δεύτερο το σκάφος «Code Zero» της Tsakos Group, με κυβερνήτη τον κ. Μιχάλη Μπελέγρη και τρίτο το σκάφος «MELX II UK CLUB», με κυβερνήτη τον κ. Σταύρο Παπαγιαννόπουλο.

Στην κατηγορία maxi yachts, το εντυπωσιακό σκάφος «Yacana», με κυβερνήτες τους κ.κ. Aref Lahham και Γιάννη Γκράσση, κέρδισε το βραβείο «Vagrant Cup», καθώς κατάφερε στο τελευταίο λεπτό να περάσει το μεγαλύτερο σκάφος του στόλου, το «Acoοl turabi».

Στην κατηγορία Club, το σκάφος «MANOULI TOO» με κυβερνήτη τον κ. Α. Θεοδωρίδη, ήταν αυτό που πήρε τη νίκη και το εντυπωσιακό Κύπελλο «Ν. Ι. Γουλανδρή», με δεύτερο το σκάφος «APIDALOS NAFS» του κ. Π. Κούρκουλου και τρίτο το σκάφος «KOURSAROS» του κ. Σ. Τζώνη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Άνδρου.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.