Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο «HELLAS LIBERTY»

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο «HELLAS LIBERTY»

127
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο «HELLAS LIBERTY»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρόκειται να εγκαινιάσει έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Τι πρέπει να προσέχω όταν βρίσκομαι στην παραλία και στην θάλασσα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλωτό μουσείο «HELLAS LIBERTY», στο λιμάνι του Πειραιά, ως επιστέγασμα του ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις, καθώς και διαδραστικές και οπτικοακουστικές παρουσιάσεις σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Επικράτειας, με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών.

Τα έργα τα οποία θα εκτεθούν, είναι αυτά που ήδη ξεχώρισαν από την αρμόδια επιτροπή, στον πανελλαδικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα μέσα του Απριλίου.

Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και η βράβευση των καλύτερων έργων, ενώ θα δοθούν και έπαινοι συμμετοχής. Παρούσα θα είναι και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και ο Πρόεδρος της κοινωνικής, μη-κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας «Safe Water Sports», κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, με τη συνεργασία του οποίου διοργανώνεται η όλη δράση.

Φωτό: imeresthalassas.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.