Συνεργασία BP με Rosneft

Συνεργασία BP με Rosneft

80
Συνεργασία BP με Rosneft

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP και η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Rosneft ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) σχετικά με την προώθηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η σχετική συμφωνία έλαβε χώρα κατά την 21η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην ανάπτυξη από κοινού έργων εξόρυξης και διάθεσης ρωσικού φυσικού αερίου τόσο προς την Ευρώπη όσο και εντός της ρωσικής επικράτειας, μέσω θυγατρικής εταιρείας που θα συσταθεί με σκοπό να ξεκινήσει η διάθεση φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το 2019.

Σε δηλώσεις του ο David Campbell, Πρόεδρος της BP Ρωσίας, επεσήμανε τη στρατηγική επιλογή της BP για επέκταση της εταιρείας στον κλάδο του φυσικού αερίου, προκείμενου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για παροχή καθαρότερης ενέργειας, με την εταιρεία να προσδοκά η εκμετάλλευση φυσικού αερίου να φτάσει το 60% του συνόλου της παραγωγής της μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ACHIM SCHEIDEMANN

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.