Η INTERMEPA τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η INTERMEPA τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

78
Η INTERMEPA τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (INTERMEPA) συνεδρίασε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα, με αφορμή την 35η επέτειο της HELMEPA.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Warwick Norman, Πρόεδρος της AUSMEPA και της INTERMEPA, ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος της CYMEPA, ο Δρ. Γιώργος Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA και οι κ.κ. Δημήτρης Μητσάτσος και Νίκος Γερασίμου, Γενικός Διευθυντής και Νομικός Σύμβουλος της HELMEPA, αντίστοιχα, καθώς και ο κ. Aksit Ozkural, Γενικός Διευθυντής της TURMEPA.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της INTERMEPA. Εκφράζοντας όλα τα μέλη, ο κ. W. Norman συνεχάρη τη HELMEPA για την 35η επέτειο λειτουργίας της, καθώς και την κα Sadan Kaptanoglu, Αντιπρόεδρο της INTERMEPA για την εκλογή της ως πρώτη γυναίκα «President Designate» της BIMCO.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, που γιορτάζεται την 8η Ιουνίου  2017, τα μέλη της INTERMEPA, AUSMEPA στην Αυστραλία, CYMEPA στην Κύπρο, HELMEPA στην Ελλάδα, NAMEPA στη Βόρειο Αμερική, TURMEPA στην Τουρκία,  UKRMEPA στην Ουκρανία και URUMEPA στην Ουρουγουάη, τιμούν το θέμα της σημαντικής αυτής Ημέρας «Οι Ωκεανοί μας, το Μέλλον μας», καθώς αντανακλά τη φιλοσοφία τους.

Όπως αναφέρουν οι ιδρυτικές Διακηρύξεις των MEPAs και της INTERMEPA: «Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν είναι ασυμβίβαστη με την εκμετάλλευση των θαλάσσιων και ωκεάνιων πόρων με την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος θα ασκεί αυτή την εκμετάλλευση με φροντίδα, σύνεση και κατανόηση».

Φωτό: Lou Vest

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.