«Καταιγίς 2017»: το Πολεμικό μας Ναυτικό κυρίαρχο στο Αιγαίο

«Καταιγίς 2017»: το Πολεμικό μας Ναυτικό κυρίαρχο στο Αιγαίο

417
«Καταιγίς 2017»: το Πολεμικό μας Ναυτικό κυρίαρχο στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «Καταιγίς 2017» με παρουσία της πολιτικής αλλά και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η άσκηση «Καταιγίς 2017» είναι η ετήσια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού μεγάλης κλίμακας και η διεξαγωγή της ξεκίνησε από την Κυριακή 28 Μαΐου και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου, στην περιοχή του Κεντρικού, Βορείου και Βορειανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των υπηρεσιών και μονάδων, και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Αλεξανδρούπολη τόνισε πως «επιθυμούμε την ειρήνη και επιθυμούμε οι Ένοπλες Δυνάμεις, να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και να στέλνουν το μήνυμα της διασφάλισης της ειρήνης, της γαλήνης και της ανάπτυξης. Ελπίζω αυτό να το καταλάβουν και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου».

Επίσης, από την Τετάρτη 31 Μαΐου έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επέβη στη φρεγάτα «Ναβαρίνον», όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της άσκησης  και παρακολούθησε αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, στο πλαίσιο της άσκησης.

Φωτό: hellenicnavy.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.