Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικεί με αξιώσεις τον ΔΟΛ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικεί με αξιώσεις τον ΔΟΛ

137
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικεί με αξιώσεις τον ΔΟΛ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται πως θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη), αφού σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις πιστώτριες τράπεζες του Οργανισμού, κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά από τους άλλους τρεις συμμετέχοντες.

Η πλειοδοτική διαδικασία ολοκληρώθηκε  σήμερα το μεσημέρι στις 12:00, οπότε και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία “Ανδρέας Αγγελίδης”.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης, μέσω της εταιρείας του «Alter Ego», προσέφερε €22,892 εκατ. Ακολούθησε η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία «Vegata» η οποία προσέφερε 21 εκατ., ο κ. Ιβάν Σαββίδης, μέσω της εταιρείας «Dimera», με 11,9 εκατ. καθώς και μια αγγλική εταιρεία με προσφορά μόλις €100.000.

Εφόσον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτήσει τον ΔΟΛ, τότε θα περιέλθει στην κατοχή του το 22,11% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού «Mega», οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Βήμα FM», το 50% των μετοχών της «IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «ΑΡΓΟΣ».

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα του Οργανισμού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά περνούν στην Alpha Bank.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΔΟΛ από τη δεκαετία του 1950, υπό τη διοίκηση του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, διέγραφε μια δυναμική πορεία ανάπτυξης στον χώρο του ελληνικού Τύπου. Τον Οκτώβριο του 1998 αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία στον εκδοτικό κλάδο που εισήχθη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.