Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Aegean Marine Petroleum

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Aegean Marine Petroleum

235
Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Aegean Marine Petroleum

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσε η Aegean Marine Petroleum Network Inc. Η εταιρεία εμφάνισε εντυπωσιακή άνοδο του κύκλου εργασιών οφειλόμενη κυρίως στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, γεγονός που ωστόσο δεν αποτυπώθηκε σε αντίστοιχη αύξηση κερδών, αφού η άνοδος των τιμών του μαύρου χρυσού μοιραία οδήγησε και σε άνοδο του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονα με μια άνοδο των χρηματοοικονομικών εξόδων της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε $1,52 δις με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα $80,3 εκατ. ($0,03/μετοχή). Τα αντίστοιχα ποσά για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ανέρχονταν σε $753 εκατ. και $80,9 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε $21,9 εκατ. ($27,1 εκατ. πέρυσι). Η άμεση ρευστότητα της εταιρείας φτάνει τα $60,4 εκατ.

Ο συνολικός όγκος πωλήσεων έφτασε τα 4,2 εκατ. τόνους, στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι.

Ο Πρόεδρος της Aegean κ. Νικόλας Ταβλάριος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα τριμήνου επηρεάστηκαν από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό αλλά και τις προκλήσεις και τη δυναμική της αγοράς και δεν αποτυπώνουν τη συνολική ισχύ της εταιρείας μας. Εργαζόμαστε σκληρά και λαμβάνουμε δράση ώστε να θέτουμε την Aegean σε τροχιά επιτυχίας, βελτιώνοντας τη θέση μας, παρά τις αντίθετες τάσεις της αγοράς. […] Συνεπείς προς τη στρατηγική μας, εστιάζουμε στην ενεργητική διαχείριση του στόλου μας, μέσω αγοραπωλησιών και νέων ναυλώσεων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με πλήρη εφαρμογή αυτών των αρχών θα οδηγήσουμε σύντομα την εταιρεία μας σε ακόμα πιο βελτιωμένη εικόνα και με μεγαλύτερες αποδόσεις».

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.