Μείωση του κύκλου εργασιών για την Pyxis Tankers στο πρώτο τρίμηνο του...

Μείωση του κύκλου εργασιών για την Pyxis Tankers στο πρώτο τρίμηνο του 2017

142
Μείωση του κύκλου εργασιών για την Pyxis Tankers στο πρώτο τρίμηνο του 2017

Η Pyxis Tankers Inc. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα οποία κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, κυρίως λόγω μειωμένων ναύλων για τα πλοία της και λιγότερων ημερών χρήσης του στόλου.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $7,7 εκατ. χαμηλότερα κατά 8,7% σε σχέση με πέρυσι ($8,4 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016), ενώ η εταιρεία παρουσίασε ζημίες $1,7 εκατ. (ή $0,09/μετοχή) έναντι κερδών $1,1 εκατ. (ή $0,06/μετοχή) το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Το Time Charter Equivalent για το τρίμηνο έφτασε τα $9.810 ενώ το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 88,9%.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Βαλέντιος Βαλέντης ανέφερε ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τέταρτο του 2017 αποτυπώνουν πλήρως το περιβάλλον προκλήσεων που υπάρχει στη ναυλαγορά. Τόσο στις χρονοναυλώσεις, όσο και στη spot αγορά, οι ναύλοι παρουσίασαν μεγάλες διακυμάνσεις, αν και συνολικά κινήθηκαν σε βελτιωμένα γενικά επίπεδα. […] Αναμένουμε υψηλότερους ναύλους προς τα τέλη του έτους λόγω ορισμένων πολύ καλών στοιχείων, όπως οι σημαντικά λιγότερες παραδόσεις MRs’ σε συνδυασμό με τη συνολική αύξηση της κατανάλωσης παγκοσμίως. […] Σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μας, τον Μάιο συμφωνήσαμε με έναν εκ των δανειστών μας για παράταση των λήξεων δάνειων μας, που αφορούν δύο πλοία μας, κατά τέσσερα χρόνια ήτοι τον Σεπτέμβριο του 2022, έτσι ώστε η επόμενη δανειακή υποχρέωση μας να είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2020, βελτιώνοντας τη χρηματοοικονομική μας ευχέρεια».

Η Pyxis Tankers διαχειρίζεται στόλο 6 πλοίων υγρού φορτίου (4 MR και 2 Small Tanker), συνολικής χωρητικότητας 216.635 dwt.

Φωτό: pyxistankers.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.