Συνεργασία της Samsung Heavy Industries με την KOGAS

Συνεργασία της Samsung Heavy Industries με την KOGAS

107
Συνεργασία της Samsung Heavy Industries με την KOGAS

Η Samsung Heavy Industries ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ναυπηγήσει δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου για λογαριασμό της KOGAS (Korea Gas Corporation), τον προμηθευτή φυσικού αερίου της Κορέας. Η παραγγελία αξίας $100 εκατ. αφορά δύο μικρά πλοία μεταφοράς LNG, συνολικής χωρητικότητας 7.500 κυβικών μέτρων, τα οποία θα διαθέτουν «KC-1 containment system» για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον τερματικό σταθμό LNG στην πόλη Tongyeong προς το νησί Jeju της Νότιας Κορέας.

Οι παραδόσεις των πλοίων αναμένονται για τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2019, αντίστοιχα και θα συνεισφέρουν στην εξυπηρέτηση του εσωτερικού εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ν. Κορέας. Επιπλέον το ένα από τα δύο πλοία θα χρησιμοποιηθεί και στον ανεφοδιασμό των πλοίων με καύσιμα LNG, προσφέροντας υπηρεσίες bunkering.

Με τη συμφωνία αυτή η Samsung Heavy Industries εισέρχεται δυναμικά στον τομέα της ναυπήγησης LNG πλοίων μικρής χωρητικότητας, καθώς και πλοίων που παρέχουν υπηρεσίες bunkering, καθώς η αυξημένη ζήτηση για LNG στην Κίνα και στη Νοτιοανατολική Ασία ευνοεί τη ναυπήγηση πλοίων μικρής κλίμακας που να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο για την εξυπηρέτηση των μεταφορών κοντινών αποστάσεων.

Έχει ενδιαφέρον ότι από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα η Samsung Heavy Industries έχει δεχτεί παραγγελίες ύψους $2,3 δις για τη ναυπήγηση δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς καυσίμων LNG καθώς και μιας πλατφόρμας παραγωγής και αποθήκευσης πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.