Hapag-Lloyd και UASC δημιουργούν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Hapag-Lloyd και UASC δημιουργούν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

183
Hapag-Lloyd και UASC δημιουργούν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ της UASC (United Arab Shipping Company), εταιρείας με ηγετική θέση στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Μέση Ανατολή αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και της γερμανικής Hapag-Lloyd, η οποία διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους και σύγχρονους στόλους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών αποτελεί ορόσημο στην αγορά των containerships. Επιπλέον, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Hapag-Lloyd να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και του Ατλαντικού, αλλά και να επεκτείνει συγχρόνως τις δραστηριότητές της στη Μέση Ανατολή.

Με τη συγχώνευση αυτή 58 πλοία της UASC θα ενταχθούν στο στόλο της Hapag- Lloyd, με αποτέλεσμα η τελευταία να έχει υπό τον έλεγχό της 230 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1,6 εκατ. DWT.

Μετά τη συγχώνευση, η Hapag-Lloyd θα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, διαθέτοντας έναν από τους νεότερους στόλους πλοίων με μέση ηλικία περίπου τα 7,2 χρόνια, γεγονός που σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας θα της επιτρέψει να επιτύχει και σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους της. Επιπρόσθετα, η Hapag-Lloyd αναμένει ότι η συγχώνευση θα της αποφέρει ετησίως συνέργειες της τάξης των $435 εκατ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τη συγχώνευση, οι δύο κύριοι μέτοχοι της UASC, η Qatar Investment Authority, μέσω της θυγατρικής της, Qatar Holding LLC και το PIF (Public Investment Fund) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας θα αποτελέσουν τους δύο νέους βασικούς μετόχους της Hapag-Lloyd.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Hapag-Lloyd, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα έχει επιτευχθεί η πλήρης ενσωμάτωση της UASC, αναμένεται να σταματήσει και η παρουσία του brand της.

Φωτό: hapag-lloyd.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.