Εντοπισμός φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας με φορτίο εκρηκτικών υλών

Εντοπισμός φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας με φορτίο εκρηκτικών υλών

322
Εντοπισμός φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας με φορτίο εκρηκτικών υλών
Φωτό αρχείου

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρμόδιων Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω-Ρόδου, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν σήμερα το πρωί και οδήγησαν στον όρμο Κεφάλου στο νησί της Κω, το φορτηγό πλοίο «Mekong Spirit» υπό σημαία Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Τουρκίας με προορισμό το Σουδάν και έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Ο εντοπισμός του φορτηγού πλοίου κατέστη εφικτός μετά από επιτυχή αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του φορτίου του «Mekong Spirit», από αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

Στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ /STR

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.