Μειωμένες οι λειτουργικές ζημιές της HMM για το πρώτο τετράμηνο του 2017

Μειωμένες οι λειτουργικές ζημιές της HMM για το πρώτο τετράμηνο του 2017

65
Μειωμένες οι λειτουργικές ζημιές της HMM για το πρώτο τετράμηνο του 2017

Η ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Hyundai Merchant Marine (HMM), κατέγραψε λειτουργικές ζημιές ύψους $117 εκατ. για το πρώτο τετράμηνο του 2017, μείωση κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, όταν οι ζημιές της εταιρείας είχαν ανέλθει σε $144 εκατ. περίπου.

Επιπλέον, από τις αρχές του έτους μέχρι τον περασμένο Απρίλιο οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε $1,15 δις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 13,6%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Σε ό,τι αφορά τον όγκο του μεταφερόμενου φορτίου, το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους η HMM μετέφερε 958.000 TEUs, αριθμός αυξημένος κατά 37% σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το κόστος καυσίμων των πλοίων αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 59,2%, η HMM κατόρθωσε να βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα και να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα. Όπως τόνισε ο CEO της εταιρείας, κ. Yoo Chang-keun, εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της HMM συνέβαλαν στρατηγικές επενδύσεις της εταιρείας, όπως η απόκτηση του 100% του τερματικού σταθμού «Total Terminal International Algeciras» (TTI Algeciras) στην Ισπανία, αλλά και η απόφασή της να παραγγείλει τον περασμένο Απρίλιο πέντε  Very Large Crude Carriers (VLCCs), εκμεταλλευόμενη τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στις ναυπηγήσεις πλοίων.

Επιπλέον, η HMM υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την κρατική εταιρεία «Korea Shipping Co» για την πώληση δέκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην τελευταία, αξίας $133,2 εκατ., έχοντας τη δυνατότητα η HMM μέσα από τη συμφωνία να αποκτήσει κεφάλαια που θα κατευθυνθούν προς νέες επενδύσεις. Η συμφωνία, επίσης, περιλαμβάνει τη μελλοντική επαναμίσθωση των πλοίων από την HMM.

Φωτό: Hyundai Merchant Marine America/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.