Χρονιά ρεκόρ το 2016 για την κρουαζιέρα στην Αυστραλία

Χρονιά ρεκόρ το 2016 για την κρουαζιέρα στην Αυστραλία

46
Χρονιά ρεκόρ το 2016 για την κρουαζιέρα στην Αυστραλία

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνoύς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association-CLIA), που αφορά την κρουαζιέρα στην περιοχή της Αυστραλίας-Ασίας, το περασμένο έτος καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 21% στην αγορά κρουαζιέρας της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα 1.281.159 Αυστραλοί επέλεξαν κατά τη διάρκεια του 2016 ένα πακέτο κρουαζιέρας εντός και εκτός Αυστραλίας, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας. Το περασμένο έτος η Αυστραλία κατείχε την πέμπτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ατόμων που επέλεξαν μία κρουαζιέρα, αντιπροσωπεύοντας το 5,2% των επιβατών κρουαζιέρας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έκθεση της CLIA, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί κρουαζιέρας για τους Αυστραλούς ήταν η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία και ο νότιος Ειρηνικός Ωκεανός, με το 76,7% των Αυστραλών να έχουν επιλέξει αυτούς τους προορισμούς το 2016, αύξηση 30,2% συγκριτικά με το 2015. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η Αυστραλία αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κρουαζιέρας, η οποία συνεισφέρει $5 δις σε ετήσια βάση στην οικονομία της χώρας και διατηρεί περίπου 20.000 θέσεις εργασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CUNARD LINE/JAMES MORGAN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.