Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ

69
Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη μη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίηση, με αποτέλεσμα από σήμερα τα μεσάνυχτα να λήξει η απεργία των ναυτεργατών.

Η ΠΝΟ τονίζει στην ανακοίνωσή της πως ναι μεν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς και του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσου Πετρόπουλου βοήθησαν στην παρούσα φάση στην αποκλιμάκωση της έντασης, ωστόσο «σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων της».

Στην ανακοίνωση της ΠΝΟ σημειώνεται, επίσης, πως «Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες  λύσεις», ενώ η ΠΝΟ τονίζει πως η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίησή της αποτελεί μία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, την οποία καλεί να προβεί στην άμεση αντιμετώπιση των «δίκαιων» αιτημάτων της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.