Η ΑΝΕΚ πρωτοπόρος στη διάσωση και διαφύλαξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος

Η ΑΝΕΚ πρωτοπόρος στη διάσωση και διαφύλαξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος

73
Η ΑΝΕΚ πρωτοπόρος στη διάσωση και διαφύλαξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος
Φωτο: AΠΕ/ ΜΠΕ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η ANEK LINES, φιλοξένησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα Χανιά, τον παγκοσμίου φήμης ωκεανογράφο-ερευνητή, Fabien Cousteau, που μίλησε σχετικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Ο Fabien Cousteau, εγγονός του πρωτοπόρου Jacque Yves Cousteau, έχει ιδρύσει από το 2016, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κέντρο Μάθησης Ωκεανών του Fabien Cousteau» (Fabien Cousteau Ocean Learning Center-OLC), με στόχο την προστασία των παγκόσμιων θαλασσών.

 Ο ωκεανογράφος και ερευνητής Fabien Cousteau μιλώντας αναφορικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του υδάτινου οικοσυστήματος
Ο ωκεανογράφος και ερευνητής Fabien Cousteau μιλώντας αναφορικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του υδάτινου οικοσυστήματος

Κεντρικός άξονας της ομιλίας του υπήρξε η ανάγκη για ανάληψη ενεργού δράσης από κάθε πολίτη αυτού του κόσμου και η μεταλαμπάδευση των βασικών αρχών διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
«Ένας από τους σκοπούς του OLC είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους του σήμερα να αναλάβουν δράση, να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και να σώσουν το μέλλον των παιδιών. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε μέσα από τις πρωτοβουλίες μας. Με σκοπό να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας και για να κινητοποιηθεί κάθε τόπος, σχεδιάζοντας τα δικά του προγράμματα, μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από τον βυθό σε όλο τον κόσμο, όπως αυτές αποτυπώνονται στα ντοκιμαντέρ που δημιουργούμε. Εκτιμούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε και να εμπνεύσουμε περισσότερους από 6.000.000 ανθρώπους για να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία των θαλασσών μας. Η σημερινή μας συνάντηση μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στην όμορφη Ελλάδα, τις θάλασσες της οποίας πάντα ήθελα να ανακαλύψω. Είναι χαρά μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον πραγματικό πλούτο του ανθρώπου, τη φύση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Cousteau.
an
Εκπροσωπώντας την ΑΝΕΚ LINES, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Fabien Cousteau που βρίσκεται σήμερα κοντά μας. Ανανεώνουμε εκ νέου τη δέσμευση από την πλευρά της ΑΝΕΚ LINES να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θέτει ως προτεραιότητα & την προστασία των ελληνικών θαλασσών. Στρέφοντας το βλέμμα στις μελλοντικές γενιές του τόπου, η ΑΝΕΚ LINES συνεχίζει με συνέπεια να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.