H ΠEΠΕΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα του Green Award Foundation

H ΠEΠΕΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα του Green Award Foundation

165
H ΠEΠΕΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα του Green Award Foundation
Από αριστερά: Cpt. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award Foundation, Cpt. Μανώλης Τσικαλάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Π.Ε.Ν., κ. Jan Fransen, Εκτελεστικός Διευθυντής του Green Award Foundation

Πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό -για την ελληνική εμπορική ναυτιλία- πλοίο SS Hellas Liberty η επίσημη τελετή ένταξης της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. στο Green Award Foundation. Η τελετή έλαβε χώρα την Πέμπτη 27 Απριλίου με την παρουσία πλήθους προσκεκλημένων από τον χώρο του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award, αποδέχθηκε και τυπικά την ένταξη της Π.Ε.Π.Ε.Ν. στα Green Awards ως νέο πάροχο κινήτρου, με τον Cpt. Μανώλη Τσικαλάκη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού να παραλαμβάνει την πλακέτα του Green Award.

Ο οργανισμός Green Award πιστοποιεί πλοία και διαχειριστές πλοίων που επιτυγχάνουν απόδοση πέρα και πάνω από τα πρότυπα που θέτει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι βέλτιστες πρακτικές και η συντήρηση, ο ανθρώπινος παράγοντας καθώς και η μείωση των εκπομπών ρύπων συνιστούν ορισμένα από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για τη λήψη της πιστοποίησης.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο οργανισμός Green Award Foundation σημειώνεται πως η Π.Ε.Π.Ε.Ν. αποτελεί μία από τις αρχαιότερες οργανώσεις στον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας, με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, ενώνοντας περισσότερα από 5.000 μέλη. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών η Π.Ε.Π.Ε.Ν. έχει αφιερωθεί στην παροχή υποστήριξης προς τους ναυτικούς. Βασικές αξίες και στόχοι της Ένωσης αποτελούν ο σεβασμός του ανθρώπινου δυναμικού, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η προστασία της θαλασσίας ζωής και του περιβάλλοντος.

Στην πραγματικότητα, επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του Green Award Foundation, η βασική αρχή που διέπει τη λειτουργία της Ένωσης εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτό που αποκαλείται Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Σε αυτό το σημείο είναι που συναντούνται οι αξίες των δύο οργανισμών και αυτό αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόφαση της συμμετοχής της Π.Ε.Π.Ε.Ν.στο πρόγραμμα παροχής κινήτρων του Green Award.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με ισχύ από την 27η Απριλίου τα μέλη της Π.Ε.Π.Ε.Ν., που ανήκουν σε εταιρείες και πλοία που έχουν πιστοποιηθεί από το Green Award Foundation, δικαιούνται έκπτωσης ύψους 10% επί των ετήσιων τελών της Ένωσης.

Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award, στο σύντομο λόγο του τόνισε πως «Έχοντας ήδη εορτάσει 100 χρόνια (1916-2016) επιτυχούς δράσης, η Ένωση έχει αποτελέσει και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σημαντικό εκπρόσωπο όλων των Πλοιάρχων (Πάσης Τάξεως) ελληνικής υπηκοότητας, σε κάθε ναυτιλιακή συμφωνία που συνάπτεται είτε με κρατικές αρχές είτε με διεθνείς οργανισμούς».

Στο λόγο του ο Cpt. Δημήτριος Ματθαίου σημείωσε, επίσης, πως «η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και ο οργανισμός Green Award μοιράζονται το ίδιο όραμα και εστιάζουν την προσοχή τους στην ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των ναυτικών, στην ευημερία όλων όσων εμπλέκονται στον χώρο της παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών καθώς και στο στόχο της βιωσιμότητας του πλανήτη».

Φωτό: pepen.gr/greenaward.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.