Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» εισήλθε στην δεξαμενή των «Ελληνικών Ναυπηγείων» –...

Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» εισήλθε στην δεξαμενή των «Ελληνικών Ναυπηγείων» – φωτογραφίες

4225
Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» εισήλθε στην δεξαμενή των «Ελληνικών Ναυπηγείων»  – φωτογραφίες

Την εντυπωσιακή εικόνα του ιστορικού πλοίου του Πολεμικού μας Ναυτικού, Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ», του μοναδικού εν ζωή πολεμικού πλοίου που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, είχαν την δυνατότητα να δουν εχθές εκατοντάδες Έλληνες, καθώς το «Γ. Αβέρωφ» ξεκινούσε τον πλου του από το Φάληρο προς την δεξαμενή των «Ελληνικών Ναυπηγείων» στο Σκαραμαγκά, όπου και θα παραμείνει επί δύο μήνες.

Κατά τον δεξαμενισμό του, όπως ενημερώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων.

Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» κρίθηκε επιτακτικός καθώς και η εκτέλεση εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.

Δείτε τις εντυπωσιακές Φωτογραφίες με στιγμιότυπα από την μεθόρμιση του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν:

–          Απόπλου από όρμο Φαλήρου.

–          Συνοδεία και απόδοση τιμών από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S70, Aegean Hawk.

–          Συνοδεία και απόδοση τιμών από το νεότερο Πολεμικό Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ, στο παλαιότερο, το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ.

–          Συνοδεία και απόδοση τιμών από κωπήλατη λέμβο Ναυτικών Δοκίμων, κατά τη διέλευση του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ από τον όρμο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

–          Συνοδεία και απόδοση τιμών από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επιβαίνοντα επί της λέμβου του Αρχηγού Στόλου ΠΑΚ ΦΟΙΝΙΞ, κατά τη διέλευση του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

–          Απόδοση τιμών από το σύνολο των Πολεμικών Πλοίων, εν όρμω Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

–          Είσοδος στη δεξαμενή, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες συντήρησης.

Φωτό: hellenicnavy.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.